Politic

Valeriu Iftime, președinte PNL Botoșani: „Eu cred că județul Botoșani este în colaps” – FOTO&VIDEO

This content has been archived. It may no longer be relevant

Valeriu Iftime, candidatul PNL Botoșani la Consiliul Județean a declarat că județul este în colaps.

Mă simțeam obligat față de oamenii din Botoșani, pentru că văd foarte multe promisiuni de tot felul și eu am rămas fără nicio promisiune. Aș vrea să fiu foarte cinstit cu mine și cu toți cei care ne urmăresc.

„Am văzut o declarație a celor de la PSD cum vor să facă trei spitale și o să facă nu știu că mai trebuia o țeavă cu fapte dulce și cu cozonaci. Ca să faci niște promisiuni trebuie să ai un așezământ, să stai pe ceva ca să poți spune oamenilor cu adevărat că ceea ce spui se va întâmpla. Lumea este obișnuită să spună în campanii tot ce vrea. Eu nu sunt obișnuit așa, Eu sunt obișnuit să spun oamenilor ceea ce aș putea să fac fără să duc, să explorez niște promisiuni. După două săptămâni de campanie și o lună și ceva de precampanie și tot ce am făcut în perioada asta, vă spun o părere personală și aș vrea să cred doar eu asta. Eu cred că județul Botoșani este în colaps. Este un colaps nu doar economic. Este o problemă nu majoră, o problemă care nu mai poate fi rezolvată decât într-un timp foarte scurt, problema alimentării cu apă. Alimentarea cu apă a animalelor din județul acesta și bineînțeles problema irigației. Nu știu dacă D- zeu ne dă un semn din când în când să ai atâta apă și să vezi pământurile care se usucă și să vezi oameni care cară în secolul nostru, în 2024, încă se aduce apa cu niște butoaie foarte mari și oamenii stau la coadă să ia. Pe mine pur și simplu mă sperie, adică despre ce vorbim ce vom face și ce avem astăzi în Botoșani este o discrepanță atât de mare încât mă pune într-o dificultate să nu înțeleg eu ce se întâmplă aici sau pur și simplu cei care au învățat să facă politica asta îi dezarmată. Facem trei spitale regionale și vedem și noi și spun că prima noastră problemă este să rezolvăm problema spitalului nostru județean, să scăpăm de această presiune care vine asupra noastră legat de angajările astea înr-un mode nefiresc. Și știți foarte bine: sunt niște dosare ale DNA și astea nu trebuie lăsat așa . Trebuie spus lumii, nu cred că doctorii vin la Botoșani cu viteza asta știid că aici este o problemă. Dar nu numai aici. Botoșaniul are, din păcate, un deficit de medici chiar la spitalul Județean. Avem un spital la Darabani care nu are niciun medic și mai știți că avem un spital și la Săveni în care și acolo sunt trei medici și care sunt ieșiți la pensie. Întrebarea pe care v-o pun la toți este și pe care o știm și pe care o văd și nu găsesc rezolvare este cum atragem doctorii ăștia în Botoșani. Care sunt argumentele să spunem: veniți la Botoșani pentru că aici avem un loc de muncă bun, pentru că aici sunt niște condiții extraordinară. Uitați la viața de zi cu zi, teatru neterminat, Cornișa care are niște lucruri făcute dar puteau mult mai multe să se întrâmple. Vorbim și de stadion. Problema asta a sportului, a fotbalului este u vector de imagine pentru Botroșani. Când spui tot ce îți vine la gură, parcă ceva nu este în regulă. Sunt câteva chestiuni care pot fi rezolvate și pot fi rezolvate numai astăzi și nu într-o declarație în fața oamenilor”, a precizat Valeriu Iftime

Problema alimentării cu apă este o discuție urgență! Cum rezolvăm managementul companiei de apă din Botoșani. Și managemntul companiei nu dând afară oameni și directori. Mai întâi unde este stadiul proiectelor de finanțare euiropeană. Astăzi avem un proiect, am pierdut cei 260 milioane euro, și presa știe, că am spus-o când nu eram în politică: că banii pe POIM au fost ratați.

„Alimentarea orașului Flămânzi nu este rezolvată, alimentarea zonei Săveni cu aducțiunea de la Ștefănești nu este rezolvată. Nu sunt soluții de pe o zi pe alta. Nu putem să scoatem zona Orășeni Deal sau Orășeni Vale să dispară cei cu butoaiele care cară apă și nu putem, să rezolvăm problema apei în Flămânzi dacă nu rezolvăm conducta de la Cătămărățti la Flămânzi. Asta nu se face a doua zi. În mod normal, contractul asta trebuia astăzi finalizat. Acest POIM care a început în 2017, în 2024 treebuia ă fie implementat și apa să curgă acolo. Astea sunt chestiuni pe care trebuie să le spunem. Eu nu cer explicații să mă lupt cu actuala președintă și pur și simplu să înțeleg și eu cum am tras de timp atâta vreme ca acest program de alimentare cu  apă a populației să fie ultimul di România”, a mai precizat Valeriu Iftime.

Botoșani este în colaps,. Din 1965 sunt locuri care par la fel.

Se spun chestii oripilante, că faci spitale iar noi nu avem apă în oraș, Dorohoi nu are apă, Flămânzi stă de cinci zile fără apă.

„Există o temă pe care aș vrea să o punctez un pic. Tot se spune că, știți, dacă va veni Iftime la Consiliul Județean nu știu câți oameni pleacă acasă. Nimeni nu pleacă casă. Eficientizăm totul. Unui angajat trebuie să știi ce să-i dai să muncească. Sunt absolut convis că dacă ai mulți oameni faci multe fapte, multe lucruri, dar trebuie să faci ceea ce este util și când trebuie. Sunt foarte multe lucruri făcute într-o poză. Eu când aud că, și mă uitam la tot felul de poze, că am făcut o punte, am făcut un canal, doamna președinte e acolo, am mai sfințit o biserică, Foarte bine, dar lucrurile esențiale parcpă nu sunt făcute.

Sunt trei lucruri importante care trebuiesc fpcute acum: să analizăm proiectul la apă , după masterplanul de alimentare cu apă al județului. Trebuie să ne gândm foarte serios la masterplanul pe gaz. Noi avem nevoie de locuri de muncă. Tragedia familiei romanesti și nu nmai, dar mai ales a zonei noastre este că desfacem familii că pleacă oamenii, copii la școală ai, părinșii plecați.

Dacă ascultăm tot ce ni se spune și nu reacționăm va fi o mare problemă,. Eu spun botoșănenilor să  voteze să vină la vot. Este esențial să votăm, să aleagă și să voteze cu cine vine dumnealor, dar să votați. Ieșiți la vot, oameni buni, schimbați ceva și gândiți-vă că ce avem acum va fi și mai rău dacă nu luăm măsuri urgente”. a mai adăugat Valeriu Iftime.

……….


Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page