Retete

RETETA | Negresă cu cremă de brânză

 Ingrediente:

Pentru blat

4 linguri făină
100 g unt moale
3 linguri cacao
50 g îndulcitor natural
150 g ciocolată cu lapte
4 ouă
1 pliculeţ praf de copt

Pentru cremă

100 ml smântână pentru frişcă
400 g mascarpone
îndulcitor natural, după gust
1 plic gelatină

Pentru decor

căpșuni
ciocolată cu lapte, topită

Mod de preparare:

Amesteci făina cu praful de copt şi cacaua. Topeşti ciocolata cu lapte pe baie de aburi împreună cu untul, dai deoparte, adaugi îndulcitorul natural şi mixezi până obţii o compoziţie pufoasă.

Încorporezi ouăle, apoi presari făina. Torni aluatul într-o formă tapetată şi o dai la cuptorul încălzit până când trece testul cu scobitoarea. Îl laşi să se răcească.

Pentru cremă, baţi smântâna rece până devine frişcă. Separat, freci brânza şi o încorporezi în frişcă împreună cu îndulcitorul natural. Prepari gelatina conform instrucţiunilor şi o omogenizezi în cremă, apoi o întinzi peste blat. Decorezi prăjitura cu ciocolata cu lapte topită şi cu feliuţe de căpşuni.

Foto: Profimedia

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page