Retete

RETETA | Mere coapte cu nuci pecan si merisoare

Merele coapte reprezinta unul dintre cele mai savuroase deserturi de iarna, care se poate pregati in mai putin de o jumatate de ora.

Ingrediente:

  • 4 mere mari
  • 100 g nuci pecan
  • 100 g merisoare
  • 2 lingurite marmelada
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingura unt

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180 de grade. Intre timp, pregateste o compozitie din marmelada, unt, zahar brun, nuci pecan, merisoare si unt. Scoate casuta de samburi din mijlocul merelor, apoi umple-le cu aceasta compozitie.
Asaza merele intr-o tava incapatoare si da-le la cuptor, circa 20 de minute.
Scoate merele de la cuptor, dupa ce acestea se rumenesc usor si se inmoaie pulpa.

Serveste desertul caldut, pudrat cu zahar sau cu frisca alaturi.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page