Retete

RETETA | Mancare de fasole cu ciolan afumat

Pentru ca 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romanilor, bate la usa, ne-am gandit sa-ti propunem o delicioasa reteta traditionala: mancarea de fasole cu ciolan afumat!

Ingrediente:

  • 1 kg de ciolan afumat;
  • 2 lingurite boia afumata;
  • 1 ceapa alba medie, tocata;
  • 1 ardei iute, tocat;
  • 2 catei de usturoi, pisati;
  • 800 g rosii in conserva, cubulete;
  • 400 g fasole alba, uscata;
  • 1 patrunjel, tocat marunt;
  • salata de muraturi.

Mod de preparare:
Dupa ce ai lasat fasolea in apa timp de cateva ore, alege-o si pune-o la fiert. Dupa 10 minute de cand a dat in clocot, adauga ciolanul si lasa sa fiarba 1 ora sau cat e nevoie pentru ca fasolea sa fie fiarta bine. Scoate ciolanul si taie-l in bucatele marunte.
Intr-o tigaie, adauga legumele, lasa-le sa se caleasca, apoi adauga-le in fasole impreuna cu bucatelele de ciolan si rosiile. Lasa la fiert, presara patrunjelul, sare si piper dupa gust.
Fasolea cu ciolan afumat se serveste alaturi de o salata de muraturi traditionale.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page