RETETA | Mâncare de fasole cu afumătură, la cuptor

Ingrediente:

400 gr fasole boabe ,

1/2 telina mica,

1 ceapa mare,

1 morcov,

5 linguri sos de rosii cu ardei,

1/2 lingurita cimbru uscat,

sare si piper dupa gust,

70 ml ulei,

500 gr muschi de porc afumat (de casa),

5 fire de patrunjel verde.

Mod de preparare:

  1. Fasolea boabe ( aleasa) se pune la fiert cu apa rece ( 2 l ), dupa 10 min  se inlocuieste  apa. Procedura se repeta de 2 ori.
  2. Legumele (morcovul, telina, ceapa) se spala, se curata si le taiem cubulete.
  3. Intr-o tigaie  mai mare se pune uleiul la incins si se adauga muschiul taiat felii potrivite.
  4. Se prajeste bine pe ambele parti apoi se scoate pe o farfurie.
  5. In grasimea ramasa  adaugam legumele si le calim 2-3 min.
  6. Adaugam 1 l apa, sosul de rosii cu ardei  , se pune capacul si se lasa sa fiarba cca 20 min.
  7. Dupa acest timp adaugam cimbru , sare si piper dupa gust.
  8. Fasolea fiarta se pune intr-un vas termorezistent, adaugam sosul si feliile de muschi.
  9. Sosul trebuie sa acopere fasolea si feliile de muschi.
  10. Se introduce vasul (neacoperit) la cuptor pentru 30-40 min – 180C , pana capata o crusta fina.

Se serveste cu patrunjel taiat marunt.

Pofta Buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close