Retete

RETETA | Clătite cu brânză la cuptor

Ingrediente:

Pentru clatite

  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 2 galbenusuri
  • 30 g unt
  • o lingura zahar
  • faina alba, cernuta (aproximativ o cana si jumatate; cana de 250 ml)

Umplutura de branza

  • 400 gr branza dulce de vaca
  • un ou
  • o lingura zahar
  • marar verde (optional)
  • coaja rasa de lamaie
  • o lingurita esenta rom

In plus

  • 2 oua
  • o lingurita zahar
  • 150 ml smantana
  • 50 g unt
Mod de preparare:

Incepem cu prepararea clatitelor.

  1. Intr-un vas mixam ouale cu zaharul timp de 2 minute.
  2. Topim untul si-l lasam sa se raceasca.
  3. Adaugam cateva linguri faina (2-3) apoi incepem sa adaugam, alternand, apa minerala si lapte (cate 30-40 ml). Adaugam din nou alternand faina, lapte si apa, amesecand energic cu un tel pentru a nu a face compozitia cocoloase, pana le terminam pe toate, iar la final adaugam untul.
  4. Omogenizam totul. Trebuie sa obtinem o compozitie cu consistenta unei smantani subtiri.
  5. Lasam la loc rece 15 minute.
  6. Pregatim o tigaie pentru clatite, luam cate un polonic din compozitie, turnam in tigaie si inclinam tigaia in toate partile pentru a se prelinge compozitia. Lasam pana se rumeneste usor pe margini apoi invartim.Procedam la fel cu toata compozitia.Lasam clatitele deoparte si pregatim umplutura.
  7. Amestecam branza de vaci cu zaharul, oul, marar verde tocat, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
  8. Pregatim un vas termorezistent. Il ungem cu unt.
  9. Luam cate-o clatita, punem cate o lingura de umplutura, intindem, rulam si asezam in tava.
  10. La final taiem untul ramas cubulete mici si distribuim deasupra clatitelor.
  11. Amestecam ouale cu zaharul si smantana si turnam deasupra clatitelor dupa ce le-am intepat usor cu furculita.
  12. Dam tava la cuptor si lasam pana se rumenesc usor si sosul cu oua e bine legat.
  13. Servim fierbinti, cu smantana.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page