Sanatate

SANATATE | Beneficiile ceaiului din scoarță de stejar

Preparatele din coajă de stejar au proprietăţi astringente, antiinflamatorii şi antiseptice datorită conţinutului bogat de acizi, răşini şi pectină.

Scoarţa de stejar se recoltea­ză primă­vara sau toamna, de pe ramuri tinere de 2-3 ani. Se fac tăieturi circulare, la distanţe de 30 de centimetri şi fâşiile scoase se usucă la soare sau într-un loc uscat, dar bine aerisit. Durata lor de conservare este de maximum 5 ani. Totuși, pentru a nu afecta copacul, este indicat să cumperi coajă de stejar din magazinele naturiste.

Iată ce afecțiuni poți trata cu ceaiul din scoarță de stejar!

Beneficiile ceaiului din scoarță de stejar: vindecă inflamații și infecții

Pentru vindecarea mai rapidă a infecțiilor și inflamațiilor, se recomandă băi, spălături și comprese cu un decoct din scoarță de stejar.

Se ia un pumn de scoarță de stejar și se lasă la infuzat 10 minute, se lasă să se pătrundă câteva ore, apoi se strecoară.

Beneficiile ceaiului din scoarță de stejar: hemoroizi

Dacă suferi din pricina hemoroizilor, fă un decoct din frunze şi scoarţă de stejar. Ai nevoie de 50 g plantă la 1 litru de apă, pe care le fierbi timp de aproximativ 5 minute. Cu acest decoct se fac băi locale şi spălături anale folosind irigatorul.

Beneficiile ceaiului din scoarță de stejar: colici abdominale și pelviene

Scoarţa de stejar calmează şi colicile abdominale şi pelviene. Pentru a clama durerea, se pot face băi de şezut.

Beneficiile ceaiului din scoarță de stejar: transpirația excesivă a picioarelor

Se fac spălături locale cu un decoct preparat din 20-30 g de scoarţă de stejar la 1 litru de apă.

Beneficiile ceaiului din scoarță de stejar: gastrită hiperacidă, ulcer, diaree, enterite

Se face un decoct din 2 linguriţe de scoarţă mărun­ţi­tă la o cană (200 ml) cu apă rece. Se fierbe 20-30 mi­nute. Se bea conţinutul a 2 căni pe zi, între mese, neîndulcit.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page