Retete

RETETA | Chocolate crinkles de Craciun

Chocolate crinkles de Craciun sunt fursecuri delicioase care aduc in casa aroma sarbatorilor de iarna. Usor de preparat si foarte gustoase, aceste fursecuri vor deveni rapid preferatele intregii familii.

Ingrediente:

  • 250 grame ciocolata neagra
  • 60 grame unt
  • 100 grame zahar
  • 230 grame faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • zahar tos
  • zahar pudra

Mod de preparare:

Intr-un bol, mixeaza zaharul cu untul, timp de 10 minute, pana cand obtii o crema consistenta. La bain marie topeste untul si ciocolata. Toarna treptat amestecul de ciocolata si unt peste oua si amesteca bine pana obtii o crema omogena.

Adauga apoi treptat si faina cernuta, praful de copt, sarea si esenta de vanilie. Amesteca totul bine. Acopera apoi cu folie alimentara si da la rece peste noapte.
Formeaza apoi bilute pe care le tavalesti intai prin zahar tos, apoi prin zahar pudra. Aseaza fursecurile pe o tava si da la cuptorul preincalzit. Lasa timp de 10 minute.
Cand scoti fursecurile, le lasi sa se raceasca complet in tava.

Chocolate crinkles de Craciun se servesc la ceai sau cafea.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page