RETETA | Chec aperitiv cu spanac

Ingrediente:

500g spanac proaspat
200g branza feta
1 legatura marar
150g faina
1 plic praf de copt
3 oua
120 ml lapte
80 ml ulei de masline extravirgin
50g unt
sare
piper
1 lingurita oregano

Mod de preparare:

Spala bine spanacul si opareste-l in apa clocotita timp de cateva secunde. Scurge-l apoi foarte bine si lasa-l sa se raceasca. Toaca-l dupa preferinte, insa nu foarte marunt.
Intr-o tigaie topeste untul si adauga spanacul cu putina sare si piper. Caleste totul foarte bine pana cand spanacul se inmoaie, apoi lasa-l sa se raceasca.

Intr-un bol pentru mixer adauga faina si praful de copt. Incorporeaza ouale, pe rand, apoi uleiul si laptele. La final adauga branza sfaramitata bine, spanacul si mararul tocat marunt. Amesteca foarte bine si asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga oregano.

Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace checul la foc mediu timp de 60-70 de minute.
Checul aperitiv cu spanac se poate servi atat cald cat si rece alaturi de alte aperitive.

Sursa: retete.acasa.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close