Retete

RETETA | Chec aperitiv cu spanac

Ingrediente:

500g spanac proaspat
200g branza feta
1 legatura marar
150g faina
1 plic praf de copt
3 oua
120 ml lapte
80 ml ulei de masline extravirgin
50g unt
sare
piper
1 lingurita oregano

Mod de preparare:

Spala bine spanacul si opareste-l in apa clocotita timp de cateva secunde. Scurge-l apoi foarte bine si lasa-l sa se raceasca. Toaca-l dupa preferinte, insa nu foarte marunt.
Intr-o tigaie topeste untul si adauga spanacul cu putina sare si piper. Caleste totul foarte bine pana cand spanacul se inmoaie, apoi lasa-l sa se raceasca.

Intr-un bol pentru mixer adauga faina si praful de copt. Incorporeaza ouale, pe rand, apoi uleiul si laptele. La final adauga branza sfaramitata bine, spanacul si mararul tocat marunt. Amesteca foarte bine si asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga oregano.

Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace checul la foc mediu timp de 60-70 de minute.
Checul aperitiv cu spanac se poate servi atat cald cat si rece alaturi de alte aperitive.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page