RETETA | Cartofi cu ciuperci, smântână și cașcaval la cuptor

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 4-5 lg ulei
  • 300g ciuperci champignon
  • 50 g sunca presata
  • 1 ardei kapia
  • 200 g smantana
  • sare, piper, boia
  • patrunjel verde
  • 150g cascaval
Mod de preparare:

Se curata cartofii, se taie cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape facuti, se scurg si se lasa deoparte.

Ciupercile se spala si se taie felii. Se pun la calit in uleiul incins, se presara putina sare si se lasa pana se inmoaie. Se adauga sunca taiata fasiute si ardeiul taiat bastonase micute. Se calesc toate cca 5 minute, apoi se dau deoparte.

Smantana se amesteca cu sarea, piperul si boiaua, se adauga patrunjelul verde tocat marunt, se omogenizeaza apoi se toarna amestecul de ciuperci si sunca, iar la final cartofii. Se amesteca cu grija, mai mult prin rasturnare apoi se transfera totul intr-o tava tapetata cu unt. Se da la cuptor pana se rumenesc frumos deasupra, se scoate tava din cuptor si se acopera cu un rand de cascaval dat pe razatoarea mica. Se da din nou la cuptor si se lasa pana prinde o culoare frumoasa deasupra.

Se serveste ca atare sau ca garnitura alaturi de o friptura!

Pofta buna!

Sursa: bucataras.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close