Retete

RETETA | Brioșe aperitiv cu bacon, cartofi și cascaval

Ingrediente:

150g faina
50g fulgi de cartofi
100g cascaval ras
100 ml smantana
100 ml lapte
1 ou
1/2 lingurita zahar
3 linguri ulei
1/2 pachet drojdie uscata
sare

Pentru umplutura:

100g bacon
1 lingurita mustar
1 lingura smantana
1/2 lingura unt
1 ceapa (sau 1 legatura ceapa verde)
piper negru macinat
sare

Mod de preparare:

Intr-un bol incapator adauga faina, fulgii de cartofi si sarea si amesteca bine. Incorporeaza apoi smantana, jumatate din cantitatea de cascaval ras, oul, uleiul si drojdia topita in laptele caldut, amestecat cu zahar. Cu ajutorul unui mixer amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.

Intr-o tigaie incapatoare topeste untul si adauga ceapa. Caleste-o pana incepe sa se inmoaie apoi adauga baconul tocat marunt. Adauga apoi mustarul si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Stinge focul si adauga smantana. Amesteca bine si lasa compozitia sa se raceasca.

Adauga hartie speciala in tava pentru briose sau unge formele cu unt. Umple fiecare forma pe jumatate cu aluat, apoi formeaza un crater in mijloc. Adauga umplutura in fiecare crater. Acopera apoi cu aluat. Ai grija ca briosele sa nu fie mai inalte de 3/4 din forma deoarece vor da pe afara. Presara deasupra cascavalul ramas.

Lasa briosele la dospit timp de 20 de minute apoi coace-le la cuptorul preincalzit la 180o Celsius, timp de 15-20 de minute sau pana ce sunt coapte si rumenite frumos.
Serveste briosele calde alaturi de o salata de sezon sau ca atare. Pot fi servite ca aperitive sau la micul dejun.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page