Retete

RETETA | Biscuiți vanilați cu lămâie

Ingrediente:

  • 375 gr faina de patiserie
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr unt( gras 85% neaparat)
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de smantana grasa
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie( 2 sau 3 pliculete de zahar vanilat)
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat
Mod de preparare:

Din aceasta cantitate iese o tava de biscuiti( tava de cuptor).

Se cerne faina( sau nu, cum doriti) si se da deoparte, untul rece se da pe razatoarea mare, intr-un castron si se amesteca cu restul ingredientelor, zaharul pudra, vanilia, galbenusurile, smantana, zeama si  coaja de lamaie, sarea si praful de copt.

Incepem sa adaugam faina, mai intai punem 250 grame si apoi restul putin cate putin, pana simtim ca aluatul se desprinde  destul de usor de pe maini.

Dupa ce dam o forma aluatului il infainam foarte putin, il infoliem si il dam la rece 10 minute. Incingem cuptorul la 180 de grade si ne apucam sa formam biscuitii.

Coacem biscutii 20 de minute, ii scoatem cand sunt gata , ii lasam sa se raceasca si ii pudram cu zahar pudra vanilat.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page