Sport

FC Botoșani – UTA 2-2

FC Botoșani a fost aproape de prima victorie din acest sezon, dar s-a văzut egalată de UTA în minutul 7 al prelungirilor, scor final 2-2.

În căutarea primei victorii a sezonului, Botoșaniul a plecat în meci ca din pușcă. Doar limpezimea în fața porții adverse le-a lipsit moldovenilor. UTA n-a părut prea impresionată și a contrat jocul avântat al amfitrionilor cu prima ocazie a partidei: “cap” Benga, milimetric pe lângă vinclul din stânga lui Ducan.

Ocaziile care au anunțat golul

Replica jucătorilor lui Dan Alexa: șutul lui Ilicic, din 8-9 metri, lateral, respins de Florin Iacob. Iar după mai bine de-un sfert de oră și întâia oportunitate “vero”: Pius, din mijlocul careului, însă Iacob are o nouă intervenție de top (18). Portarul UTA-ei n-ar mai fi avut ce face câteva minute mai târziu, însă Friday Adams n-a putut cadra lovitura sa de cap.

Ocaziile lui Pius și Friday parcă au anunțat reușita lui Eduard Florescu. Gol înscris dintr-un penalty cadou de la Stolnik, care, în duel cu Ilicic, a jucat balonul cu mâna: 1-0. “Centralul” Băban nu văzuse hențul croatului, dar a fost “tras de mânecă” de VAR-ul Horațiu Feșnic.

UTA s-a poticnit la construcție

În căutarea unei reacții, arădenii s-au poticnit la construcție. O consecință și a numărului mare de jucători pe care Mircea Rednic îi are de integrat, după ce, din vară încoace, a adus nu mai puțin de 21! La primul meci pe bancă după infarctul suferit, “Strâmbul” s-a agitat pe margine, însă degeaba.

Dar la pauză a intervenit în forță și a făcut nu mai puțin de trei schimbări! Cu efect imediat pe tabelă. Carp, nou intrat, 1-1. Bucuria arădenilor n-a durat prea mult pentru că Ilicic, bine văzut de Friday, și-a întors un adversar în careu și l-a executat pe Iacob: 2-1.

Carp ia cartonaș roșu

Schimbul de “croșee” a făcut bine partidei, mult mai alertă și mai echilibrată decât în prima parte. În vreme ce Alexa l-a retras pe Ilicic, hotărât să-și apere avantajul luat, Rednic l-a trimis în teren spre final și pe Cooper, alături de Vucenovic. Și cu două “vârfuri” veritabile a plecat în căutarea unei noi egalări.

Cooper a salvat un punct pentru UTA

Carp părea să-i fi demolat strategia, cu un cartonaș roșu luat după un fault și un șut în fund aplicat lui Zabou. Rămasă în zece UTA a avut noroc în final, cu finalizarea reușită a lui Cooper. Botoșaniul rămâne fără victorie în acest sezon, Aradul întrerupe la doi o serie de înfrângeri consecutive.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page