Meteo

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că în următoarele patru săptămâni vor mai fi episoade cu vreme extremă în unele zone ale României. În ceea ce privește cantitatea de precipitații, aceasta diferă de la o regiune la alta.

În săptămâna 24 iulie – 31 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, în special în zonele sudice. În rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi local excedentar în nord-vestul țării, dar și deficitar în regiunile sudice și la munte.

În săptămâna 31 iulie – 07 august, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 07 august – 14 august, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

În săptămâna 14 august – 21 august, mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, a precizat Administraţia Naţională de Meteorologi

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page