NATIONAL

Condiții de muncă noi pentru angajații care au copii cu vârsta de până la 11 ani! Legea a fost promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, 20 iulie 2023, legea pentru completarea Codul muncii care prevede reguli noi pentru salariaţii români care au în întreţinere copii cu vârsta până la 11 ani.

Angajații români care au copii cu vârsta de până la 11 ani pot lucra patru zile pe lună în regim de telemuncă, potrivit noii legi promulgate de Klaus Iohannis.

Potrivit actului normativ, “la cerere, salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 11 ani beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condiţiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii”.

În situaţia în care ambii părinţi sau reprezentaţi legali sunt salariaţi, cererea va fi însoţită de o declaraţie pe propria răspundere a celuilalt părinte sau reprezentant legal din care să rezulte faptul că, pentru aceeaşi perioadă, acesta nu a solicitat concomitent desfăşurarea activităţii în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă.

Prin derogare de la prevederile Legii nr. 81/2018, salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în aceste condiţii au obligaţia să dispună de toate mijloacele necesare îndeplinirii atribuţiilor care le revin potrivit fişei postului, mai prevede legea promulgată.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page