Important

EVENIMENT | ,,Șezătoarea strămoșilor” la Stăuceni, o nouă ediție – FOTO&VIDEO

Sâmbătă seară, la Stăuceni, s-a consumat o nouă ediție a unei manifestări devenite tradiție.. Ajunsă la a XVIII-a desfășurare, ,,Șezătoarea Strămoșilor”, transformată în acești aproape douăzeci de ani din ,,‘Parada plăcintelor’,  a strâns laolaltă zeci de stăuceneni care s-au bucurat împreună, alături de primarul Cozmin Epuraș. ,,Este a XVIII-a ediție a Șezătorii Tradiționale care este înclusă în calendarul cultural al comunei Stăuceni. La Moșii de iarnă, gospodinele din zona Moldovei pregătesc aceste vestite plăcinte poale’n brâu. Avem invitați și din alte zonele ale județului și este un prilej de socializare. Avem un spectacol al Ansamblului Mugur de Fluier, un ansamblu care împlinește 20 de ani de activitate. Cel mai mic membru al ansamblului este în clasa a IV-a și cel mai mare a trecut de 30 de ani”, a spus Cozmin Epuraș, primarul comunei Stăuceni.

Gospodinele respectate, din satele ce intră în componența comunei Stăuceni, s-au întrecut în prepararea bucatelor alese care au decorat mesele din sala de spectacol de la primărie. Plăcinte cu brânză, sărmăluțe în foi de viță, fripturi de tot felul, dar și bucate împrumutate de la ,,suratele” orășence, rulade , salate mediteranene, prăjituri după rețete sofisticate, toate au fost etalate cu mândrie de femeile comunei. Manifestarea a reprezentat pentru sătenii din Stăuceni un excelent prilej de socializare și a marcat lăsata secului de carne pentru Postul Paștelui. După binecuvântarea preotului paroh al Bisericii din Stăuceni, cei prezenți au degustat bunătățile care au mers ca unse cu o țuică învechită și un vin din pivnițele gospodarilor comunei. Veselia a fost întreținută de Ansamblul „Muguri de fluier” și Ștefan Enășel Romașcanul

Au fost alături de locuitorii din Stăuceni la sărbătoarea lor deputații social democrați Marius Budăi și Tamara Ciofu și senatorul PNL Costel Șoptică.

 

    

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page