Alte sporturiInternationalSport

Botoșăneanca Loredana Toma reprezintă România la Jocurile Olimpice de la Paris

Multiplă medaliată la campionatele europene și mondiale, recordmenă mondială și aleasă de Federația Europeană de Haltere drept cea mai bună halterofilă a anului 2021, botoșăneanca noastră readuce halterele românești la Jocurile Olimpice de la Paris.
 Pe locul 4 în ierarhia mondială feminină de haltere din limitele categoriei 71 de kilograme, 𝗟𝗼𝗿𝗲𝗱𝗮𝗻𝗮 𝗧𝗼𝗺𝗮 este cea mai bine clasată sportivă europeană la ora actuală.
 Drumul Loredanei spre Paris 2024 a fost unul dintre cele mai lungi și dificile. Pentru a fi eligibilă la Jocurile Olimpice, a fost obligatorie prezența la Campionatele Mondiale de la Riyadh (Arabia Saudită), din septembrie 2023, la IWF World Cup din Phuket (Thailanda), din aprilie 2024, și la cel puțin alte trei dintre competițiile anunțate. Din cauza unei recidive după o accidentare mai veche, a fost aproape să rateze Campionatele Mondiale de la Riyadh, unde prezența era obligatorie pentru a rămâne în cursa olimpică. 𝗟𝗼𝗿𝗲𝗱𝗮𝗻𝗮 a reușit nu numai să facă deplasarea în Arabia Saudită, ci și să treacă proba cântarului, iar apoi a adunat punctele necesare în celelalte competiții, ajungând să fie cea mai bine cotată halterofilă europeană la categoria 71 de kilograme.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page