Retete

RETETA | Plăcintă aperitiv cu șuncă și ouă

Ingrediente:

1 pachet aluat foitaj

400 g șuncă

8-10 ouă

1 ceapă

1 roșie

pătrunjel

sare

piper

1 ou, pentru uns

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor și tapetezi o tavă. Lași aluatul să se decongeleze, apoi întinzi puțin foile și le așezi în tăvi, ridicând marginile foilor peste cele ale tăvilor.

Toci ceapa și pătrunjel, după gust, și pui peste foitaj. Descojești roșia, îi storci seminele, apoi o toci și o pui peste foi. Tai șunca felii subțiri, pe care le așezi peste foile de aluat. Spargi ouăle direct în tăvi și spargi gălbenușurile cu vârful cuțitului, fără însă să amesteci ouăle. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Așezi marginile aluatului peste umplutură, ungi plăcintele cu ou și le dai la cuptor până când se rumenesc.

Sursa http://www.thefaresage.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page