Retete

RETETA | Biscuiti de cacao umpluti cu crema de vanilie

Biscuitii de ciocolata umpluti cu crema de vanilie ne duc cu gandul la savoarea copilariei noastre, in care devoram acest desert dinspre interior spre exterior, savurand mai intai crema delicioasa de la mijloc si abia apoi rontaind invelisul crocant, cu gust de ciocolata. Serialul “Bucatari celebri”, te ajuta sa te bucuri din nou de gustul copilariei si sa-ti parfumezi casa cu mireasma pudrei de cacao imbinata cu dulceata vaniliei, printr-o reteta simpla, dar de efect, pregatita de Martha Stewart!

Ingrediente:
Pentru biscuiti:

  • 150 g faina;
  • 118 g cacao;
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu;
  • 1/4 lingurita de praf de copt;
  • 300 g zahar;
  • 10 linguri de unt la temperatura camerei;
  • 1 ou mare, la temperatura camerei.

Pentru crema de vanilie:

  • 113 g unt nesarat, la temperatura camerei;
  • 95 g grasime vegetala (margarina);
  • 385 g zahar de cofetarie;
  • 1 lingura de extract de vanilie.

Mod de preparare:
Amesteca ingredientele uscate intr-un bol mediu: faina, pudra de cacao, bicarbonatul si praful de copt si putina sare.

Intr-un bol separat, mixeaza untul cu zaharul cam doua minute, pana cand se formeaza o spuma. Adauga oul si incorporeaza-l cu mixerul, apoi adauga treptat ingredientele uscate, cu mixerul pus pe viteza mica.

Formeaza mingiute de aluat cu ajutorul unei linguri de inghetata si pune-le intr-o tava, la distanta de aproximativ 5 cm intre ele, pe hartie de copt. Preseaza bulinele cu fundul unui pahar imbibat in zahar tos, avand grija ca grosimea biscuitilor sa ramana de 1-1.5 cm. Baga-i la cuptorul incalzit in prealabil aproximativ 10-12 minute, pana cand se intaresc.

Intre timp, pregateste crema. Mixeaza untul si margarina la viteza mica, apoi adauga treptat zaharul si amesteca pana cand se formeaza o spuma. La final, adauga extractul de vanilie.

Dupa ce biscuitii s-au racit, formeaza sendvisuri umplute cu crema din ei. Introdu crema intr-un pos si spriteaza o cantitate mica pe mijlocul fiecarui biscuit (pe partea pe care s-a copt), apoi acopera-l cu altul si apasa usor, pana cand crema se intinde pana in margini.

Biscuitii de ciocolata umpluti cu crema de vanilie se servesc alaturi de un pahar de lapte cald.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page