Retete

RETETA | Păstrăv la cuptor cu sos de lămâie și orez cu legume

Ingrediente:

Pentru 2 portii:

  • 2 pastravi eviscerati
  • 2 catei de usturoi
  • 4 felii de lamaie
  • orez salbatic
  • 1ceapa
  • putina telina
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare de mare
  • piper
  • ulei de masline
  • 1 cubulet de unt
  • 1 lingurita curry

Pentru sosul de lamaie:

  • coaja de la 5 lamai
  • 50 ml ulei masline
  • 50 ml apa
  • un varf lingurita sare
  • un varf lingurita zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie

Mod de preparare:

Vom incepe mai intai cu sosul de lamaie, pentru ca aveti putin de munca la el. Folosind un peeler luati coaja de la 5 lamai spalate in prealabil. Incercati sa nu decojiti si partea alba.Fierbeti coaja de lamaie in 5-6 ape. Acest procedeu este necesar pentru a lua din amareala si ceara de pe coaja lamaiei. Cand apa fierbe, introduceti coaja de lamaie si lasati-o sa fiarba 1 minut, maxim 2.Dupa aceea adaugati toate ingredientele intr-un mixer vertical si amestecati timp de 2-3 minute pana ce obtineti un sos fin.

Acum ca sosul este gata va puteti apuca de peste. Condimentati pastravii cusare mare, piper, cimbru, iar in taietura de pe abdomen introduceti usturoimaruntit si cate 2 felii de lamaie si patrunjel. Introduceti fiecare peste in folie de aluminiu unsa cu ulei de masline si introduceti in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru aproximativ 35 minute. Dupa 20 de minute desfaceti folia de aluminiu pentru a se rumeni putin pestele la exterior.

Pentru orez trebuie sa fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.

Separat caliti in ulei de masline si putin unt ceapa, morcovul si telina taiate cubulete micute. Focul trebuie sa fie mic pentru a nu se arde legumele. Dupa 10 minute puteti adauga si ardeiul kapia taiat cubulete. Apoi adaugati si orezul si condimentati cu sare si curry dupa gust. Amestecati si mai lasati 2 minute pe foc.

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page