InfractionalLocal

Zeci de litri de alcool ilegal depistați la intrarea în țară

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca a descoperit, în bagajele unui cetățean român, pasager într-un microbuz, 2.000 de ţigarete și 116 sticle cu băuturi alcoolice, pe care persoana intenționa să le introducă ilegal în România.

 

În data de 10 mai 2023, în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, pasager într-un microbuz.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra persoanei şi a mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele bărbatului, cantitatea de 2.060 de ţigarete proveniență Duty Free și 116 sticle cu băuturi alcoolice (77 de litri).

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării produselor accizabile, în valoare totală de 3.200 de lei, persoana fiind sancționată de către lucrătorii vamali cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page