Muzica

Tiana Cilibiu, micuța senzație din Botoșani, pregătește o surpriză muzicală de proporții – FOTO

Cu doar 13 ani și un talent muzical impresionant, Tiana Cilibiu, micuța senzație din Botoșani, pregătește o surpriză muzicală de proporții . În ziua în care împlinește 14 ani, Tiana va lansa albumul ei de debut, ‘4TEEN’, o creație unică ce reflectă pasiunea și angajamentul său în lumea muzicii.

Nascuta cu o pasiune deosebita pentru muzica ,Tiana a reusit sa se impuna de mica ca o foarte buna solista vocala,stralucind pe scene din Romania dar si din strainatate.Aceasta a reusit sa castige de la  o varsta frageda trofee de festival precum si premii  si distinctii importante.

La doar 12 ani a fost numita Artistul Anului la postul de radio Mob Radio din Irlanda si a avut o colaborare internationala cu renumita Sina Doering din Germania,alaturi de Jadyn Rylee din Canada.Proiectul musical a fost realizat in studioul Your Sound Studio din Germania de catre muzicianul Mike Wilbury.

Ghidandu-se dupa principiul ca un artist adevarat trebuie sa isi compuna propria muzica,Tiana a studiat in privat teorie muzicala si a descoperit tainele compozitiei muzicale.A compus in anul 2023 15 piese originale,din care 14 vor face parte din albumul “4TEEN” ce urmeaza a fi lansat pe 21 decembrie,ziua in care Tiana implineste 14 ani.5 piese de pe album au fost deja lansate ca si single-uri iar una din ele –“Not my Type “ a reusit sa depaseasc 100.000 de streamuri pe platforma Spotify.

Albumul Tianei se adreseaza,dupa cum ea sustine,celor cu mintea deschisa si  cu inima tanara.Marea ambitie a Tianei este sa creeze un stil musical propriu, asa ca muzica ei este o combinatie inedita de stiluri:pop.dance ,r&b,jazz .

Ceea ce este inedit si poate unic la acest album este implicarea Tianei in toate etapele crearii albumului.Tiana a scris muzica ,a compus versurile (in engleza pentru ca majoritatea sustinatorilor ei actuali sunt vorbitori de limba engleza),s-a inregistrat singura in studioul propriu ,si-a mixat singura inregistrarile si a facut singura si masterizarea finala.Astfel ca poate fi considerata, la doar 13 ani ,un adevarat producator musical.

Cu lansarea albumului ‘4TEEN’, Tiana Cilibiu nu doar aduce în atenția publicului său o colecție de melodii memorabile, ci și semnează sfârșitul unei etape impresionante din cariera sa muzicală de până acum. Împlinind 14 ani, o vârstă semnificativă și simbolică în cultura noastră, Tiana vede acest album ca pe o trecere către o nouă fază artistică.

‘Momentul în care împlinesc 14 ani este un prag important pentru mine, și lansarea albumului ‘4TEEN’ reprezintă încheierea unui capitol și începutul unei noi călătorii muzicale. Acest album marchează maturizarea mea artistică și exprim dorința mea sinceră de a împărtăși cu ascultătorii o parte din evoluția mea ca artist’, a declarat Tiana Cilibiu.”

 

Desi este in clasa a 8a ,Tiana reuseste sa combine armonios scoala cu activitatile artistice.Participa frecvent in festivaluri si reuseste de fiecare data sa impresioneze cu interpretarile sale originale.

In weekendul 8-10 decembrie a participat la Festivalul “Cantec de Stea” de la Piatra Neamt ,ajuns la a XII-a editie.O adevarata desfasurare de talente,festivalul organizat de Asociatia Children Forever,condusa de doamna Adina Panaitescu,a adunat mici artisti din Romania si Moldova.Juriul format din compozitori,oameni de muzica si de radio a avut misiunea de a stabili ierarhia din cele aproximativ 300 de momente artistice.Astfel ca Tiana Cilibiu a urcat din nou pe podium,obtinand “Trofeul Cantec de Stea Junior 2023”.

Reamintim ca in noiembrie Tiana a obtinut Trofeul Sectiunii Muzica Usoara in cadrul festivalului “Rampa de Lansare” de la Suceava iar in august Tiana a obtinut Marele Trofeu al Festivalului International Volare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page