Alte sporturiInternationalSport

România, locul 8 la proba mixtă de sărituri cu schiurile, de la Jocurile Europene 2023 – FOTO

Sportivii români au obținut rezultate foarte bune la proba de sărituri cu schiurile, echipă mixtă, de la Jocurile Europene 2023, desfășurate la Zakopane, Polonia, clasându-se pe locul 8 pe națiuni din cele 10 calificate, înaintea Cehiei și Ucrainei. Reprezentanții țării noastre, Alessia Mîțu, Daniela Haralambie, Mihnea Spulber și Daniel Cacina, au ajuns în manșa a doua a competiției și au obținut un punctaj total de 580,5 puncte.

Sub privirile a peste 15.000 de spectatori, sportivii români au obținut cele mai bune rezultate în prima manșă.

Mai exact, Mihnea Spulber a sărit 89 de metri și a primit 84,3 puncte din partea juriului, iar Daniela Haralambie, 93 metri și a primit 89,3 puncte.

Tot în prima manșă, Alessia Mîțu a sărit 68 de metri în prima manșă și a primit 44,2 puncte, iar Daniel Cacina 90,5 metri și a primit 85,6 puncte.

”Sportivii noștri au avut performanțe foarte bune pentru debutul sezonului competițional, ajungând în a doua manșă a probei de sărituri cu schiurile, echipă mixtă, de la Jocurile Europene 2023. Au avut ocazia la Zakopane să se întreacă cu cei mai valoroși săritori ai Europei și s-au clasat pe locul 8 dintr-un total de 10 echipe aliniate la start, ceea ce reprezintă un debut promițător pentru următoarele întreceri, mai ales ca vine după o perioadă de pauză din punct de vedere competițional”, declară Puiu Gaspar, Secretar General al Federației Române de Schi-Biatlon.

Este pentru prima dată când România participă la competiția de sărituri cu schiurile din cadrul Jocurilor Europene Cracovia Malopolska 2023, în condițiile în care această probă este înclusă în premieră în programul Jocurilor Europene.

La întrecerile de sărituri cu schiurile de la Zakopane participă 111 sportivi din 17 țări, în 5 probe: individual trambulină normală (masculin și feminin), individual trambulină mare (masculin și feminin) și echipe mixte trambulină normală.

România participă cu șapte sportivi (trei fete și patru băieți): Alessia Mîțu, Daniela Haralambie, Delia Folea, Mihnea Spulber, Sorin Mitrofan, Andrei Feldorean și Daniel Cacina.

Alături de sportivi, din delegație fac parte antrenorii Adrian Comănescu și Csaba Magdo, Octavian Bălan, fizioterapeut, Constantin Andrei, reprezentantul oficial al echipei, și Puiu Gaspar, Secretar General al Federației Române de Schi-Biatlon.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button