Retete

RETETE | 3 torturi festive pentru noaptea dintre ani

Cu ciocolata, frisca sau bezea, tortul reprezinta punctul de atractie al oricarei petreceri. Pentru noaptea dintre ani, pregateste torturi decadente, cu care sa iti impresionezi invitatii!

Tort Pavlova

Ingrediente:

  • 3 albusuri
  • 170 grame zahar
  • 600 grame smantana pentru frisca
  • 500 grame dulce de leche
  • 2 banane
  • 100 grame ciocolata neagra.

Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteca albusurile de ou cu un praf de sare, pana cand obtii o spuma consistenta. Adauga apoi treptat si zaharul si amesteca bine pana rezulta o bezea lucioasa.
Intr-o tava, formeaza din bezea doua dreptunghiuri si da tava la cuptor pentru 45 de minute. Lasa apoi blatul de bezea sa se raceasca in cuptor, cu usa inchisa.
Intr-un bol, amesteca smantana pana cand obtii o frisca consistenta, dupa care amesteca jumatate din cantitatea de frisca cu jumatate din cea de dulce de leche.

Asaza pe un platou o foaie de bezea si adauga stratul cu dulce de leche si frisca si restul de dulce de leche. Presara feliile de banana si adauga a doua foaie de bezea. Tapeteaza cu restul de frisca si orneaza cu ciocolata rasa.

Tort Mangomisu

Ingrediente:
  • 500 grame mascarpone
  • 600 ml smantana
  • 50 grame zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 125 ml lichior
  • sucul de la 2 portocale
  • 300 grame piscoturi
  • 3 mango feliate
  • 50 grame zahar
  • 250 grame zmeura congelata
  • sucul de la o lamaie.

Mod de preparare:
Amesteca branza mascarpone cu smantana, zaharul pudra, galbenusurile si semintele de vanilie. In alt bol, amesteca lichiorul cu sucul de portocale si inmoaie jumatate din piscoturi in lichior si aranjeaza intr-o tava patrata.
Deasupra adauga o treime din crema de mascarpone si aranjeaza si cateva felii de mango. Repeta operatiunea cu restul de ingrediente. Acopera tortul si da la rece pentru 2-3 ore.
Intr-un bol, amesteca zmeura cu sucul de lamaie si zaharul si da apoi la rece pentru o ora. Tortul Mangomisu se serveste cu felii de mango si sos de zmeura.

Tort clasic de ciocolata

Ingrediente:

  • 225 grame faina
  • 350 grame zahar
  • 85 grame cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 200 grame ciocolata neagra
  • 200 ml smantana.

Mod de preparare:
Amesteca toate ingredientele, in afara de ciocolata si smantana. Toarna aluatul intr-o tava si da la cuptor pentru 40 minute.
Scoate blatul de la cuptor si lasa sa se raceasca complet. Pentru glazura, topeste ciocolata impreuna cu smantana si lasa sa se raceasca. Taie blatul pe jumatate si unge cu jumatate din glazura. Adauga a doua foaie si tapeteaza cu restul de glazura.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page