Retete

RETETA | Tort de portocale de Mos’ Nicolae

Daca iti doresti un desert rafinat pentru cei dragi sau vrei sa le oferi o surpriza dulce copiilor de Sfantul Nicolae, poti pregati un tort aromat cu portocale si ciocolata alba.

Ingrediente:

Blat

  • 250 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 5 oua
  • 125 ml suc de portocale
  • 50 ml lapte
  • 300 g faina alba

Crema

  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g frisca lichida

Decor

  • felii portocala

Mod de preparare:

Pune ingredientele uscate (faina, praf de copt, sare) intr-un bol incapator si amesteca-le bine. Separat, mixeaza ouale cu zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa, apoi adauga sucul de portocale si laptele. Amesteca cele doua compozitii si toarna aluatul intr-o tava de tort, tapetata cu hartie de copt. Pune prajitura la copt circa 25 de minute.
Intre timp, pregateste crema de ciocolata alba. Pune ciocolata si frisca intr-un vas de inox si lasa-le sa se topeasca la bain-marie. Foloseste apoi mixerul la viteza mare pentru a obtine o spuma de ciocolata.

Taie tortul pe jumatate si pune crema de ciocolata intre cele doua blaturi obtinute.

Decoreaza tortul cu felii de portocala.

Serveste tortul dupa ce a stat la frigider minimum 2 ore.

 

 

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page