RETETA | Tartă de mere cu cremă de vanilie

Ingrediente:

1 pachet de aluat foitaj

4 mere

2 căni lapte

6 gălbenuşuri

½ cană zahăr

⅓ cană amidon de porumb

1 linguriţă esenţă vanilie

3 linguri unt la temperatura camerei

1 plic gelatină

Mod de preparare:

Dezgheţi şi întinzi foitajul într-o formă de tartă, inclusiv pe pereţii acesteia. Înţepi cu furculiţa din loc în loc. Bagi în cuptorul încins şi laşi până devine auriu-arămie. Pui gălbenuşurile într-un vas, adaugi zahărul şi amidonul şi le amesteci până obţii o compoziţie mai groasă.

Separat, într-o cratiţă, la flacără mică, adaugi laptele şi îl încălzeşti până când este aproape de punctul de fierbere, apoi dai la o parte. Baţi compoziţia de ouă şi amesteci treptat cu câte o jumătate de cană de lapte. Procedezi aşa pentru a nu se coace ouăle din cauza temperaturii ridicate a laptelui.

Baţi încontinuu până încorporezi întreaga cantitate de lapte. Compoziţia obţinută o pui înapoi pe foc, la flacără medie, şi amesteci constant, până începe să fiarbă. Amesteci până când devine mai groasă şi dai la o parte pentru 5 minute. Apoi încorporezi şi cantitatea de unt, esenţa de vanilie şi amesteci.

Speli merele, le tai jumătăţi, le cureţi de cotor şi de seminţe, apoi le tai felii subţiri. Torni compoziţia de cremă de vanilie peste aluatul copt, apoi aşezi feliile de mere. Topeşti gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi ungi pe deasupra merelor. Serveşti după ce laşi câteva ore la frigider.

 

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close