RETETA | Tartă de lămâie şi bezea

Ingrediente:

Blat de tartă:
1 gălbenuş
70 g zahăr
250 g făină
100 g unt
Cremă:
4 lămâi
200 g zahăr
4 ouă
4 gălbenuşuri
100 g unt

Mod de preparare:

Pentru început, amestecă zahărul cu gălbenuşul şi o lingură de apă până ce compoziţia devine de un galben pai. Adaugă făina şi untul şi frământă până ce obţii o cocă densă.
Pune blatul într-o folie alimentară şi lasă-l 30 de minute să se odihnească în frigider.

Pune aluatul într-o tavă de tartă tapetat cu unt şi făină şi coace-l pentru 25-30 de minute. Înainte de a o da la cuptorul, înţeapă coaja de tartă pe alocuri cu o furculiţă pentru a nu se umfla în cuptor.

Pentru cremă, amestecă într-o crăticioară sucul şi coaja de lămâie, ouăle, gălbenuşurile şi 50 de g de unt. La foc mic, amestecă încontinuu până se îngroaşă. Adaugă şi restul de unt după ce iei amestecul de pe foc.

Lasă crema să se răcească şi ocupă-te de bezea. Albuşurile de la cele 4 ouă bate-le cu mixerul şi adaug 100 g de zahăr şi un vârf de cuţit de praf de copt. Pune crema în coaja de tartă coaptă şi apoi pune bezeaua. Dă-o la foc pentru 10-15 minute şi serveşte.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close