Retete

RETETA | Tartă cu ciocolată și smochine

Ingrediente:

Pentru blat:
230 g făină
20 g cacao
125 g unt
50 g zahăr pudră
1 gălbenuş
30 ml apă

Pentru umplutură:
20 g unt
1lingură făină
2 linguri zahăr pudră
2 ouă
2 gălbenuşuri
200 g ciocolată neagră
250 ml smântână
pentru frişcă
100 ml lapte
Pentru decor:
4 smochine

Mod de preparare:

Pentru blatul de tartă, amesteci făina cu pudra de cacao, untul rece tăiat cubuleţe şi cu gălbenuşul. După ce s-au încorporat toate ingredientele, torni apa şi frămânţi.

 

Întinzi aluatul într-o tavă cu pereţi detaşabili şi tapetată, apoi îl înţepi din loc în loc. Dai tarta la frigider 30 de minute. Pentru umplutură, pui laptele pe foc cu smântâna şi cu untul.

Când amestecul dă în clocot, adaugi ciocolata ruptă bucăţi mici. După ce s-a răcit, amesteci cu făina.

Separat, baţi ouăle şi gălbenuşurile cu zahărul pudră, apoi le omogenizezi în compoziţia de ciocolată. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 10 minute. Scoţi folia şi mai laşi tava în cuptor alte 10 minute.

Ulterior, cobori temperatura cuptorului la 150 °C, torni crema peste blat şi mai coci prăjitura 30-40 de minute. După ce s-a răcit, decorezi tarta cu smochine feliate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page