Retete

RETETA | Supă-cremă de sfeclă coaptă

Ingrediente:

750 g sfeclă roșie

700 ml supă de legume

2 linguri ulei

1 ceapă

2 căței de usturoi

1 cub mic ghimbir proaspăt

cimbru

sare

piper

smântână sau iaurt, pentru iaurt

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor. Speli sfeclele, le dai capetele, apoi le înjumătățești. Le așezi într-o tavă, le stropești cu  o lingură de ulei și le condimentezi cu cimbru, sare și piper, după gust. Le ții la cuptor 45-60 de minute, până când furculița intră cu ușurință în ele.

Încingi uleiul rămas într-o tigaie și rumenești ceapa, usturoiul și ghimbirul tocate. După ce s-au răcorit sfeclele, le descojești, le pui în tigaie, torni supa și lași să fiarbă 10 minute. Dai deoparte și pasezi sfecla până când supa capătă o consistență cremoasă. Servești supa cu smântână sau iaurt.

Sursa https://agentsoffield.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page