Retete

RETETA | Sote de calamari cu crutoane

Daca vrei sa iti impresionezi invitatii cu o mancare delicioasa, iti recomandam un savuros sote de calamari cu crutoane. Este ideal pentru cina, contine putine calorii si se prepara si foarte rapid.

Ingrediente:

  • 6 calamari
  • 2 rosii cherry
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ardei iute
  • 50 ml vin alb
  • 2 felii de paine
  • rozmarin
  • patrunjele proaspat
  • sare si piper

Mod de preparare:

Spala si curata bine calamarii, mai ales de pielita exterioara, si taie-i rondele. Spala rosiile, scoate-le semintele si taie-le bucatele micute. Curata usturoiul, apoi zdrobeste-l si caleste-l putin in tigaie cu ardeiul iute. Adauga si calamarii si lasa-i pe foc aproximativ 3 minute, apoi adauga vinul.
Dupa ce se evapora vinul, adauga patrunjelul taiat marunt, rozmarinul si rosiile. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Taie painea cubulete micute si pune-o la cuptor sa se prajeasca putin.
Sote-ul de calamari cu crutoane se serveste cald, cu sosul ramas de la fiert si cu putina zeama de lamaie deasupra.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page