Meteo

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 27 mai – 9 iunie 2024. Specialiștii anunță un nou val de ploi, vijelii și grindină până spre final de săptămână. În weekend, dar și săptămâna viitoare, temperaturile vor fi la limita caniculei, de peste 32 de grade Celsius. Valorile resimţite vor trece de 35 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologire a emis luni, 27 mai 2024, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 27 mai – 9 iunie 2024.

“Până spre finalul acestei săptămâni, vremea va fi instabilã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descãrcãri electrice în zonele deluroase şi montane, în nord-estul, centrul şi sud-estul ţãrii şi pe arii mai restrânse în rest. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente dupã-amiaza şi seara, local se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate şi izolat vor fi posibile cãderi de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade Celsius, urmând ca din weekend valorile termice să depășească 30 de grade Celsius”, au transmis reprezentanții ANM.

În primele zile din interval, valorile termice se vor situa în jurul normelor caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor de 22 de grade și ale minimelor în jurul a 11 grade. Din 1 iunie vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii și se va menține așa, doar cu mici variații, inclusiv în a doua săptămână de prognoză. În medie, regimul termic diurn va fi de 30…32 de grade, iar cel nocturn de 14…16 grade. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată între 29 și 31 mai, iar în restul intervalului regimul pluviometric va fi deficitar.

Vremea la munte

Regimul termic nu va avea variații notabile în primele zile de prognoză, dar va înregistra un proces de creștere din data de 1 iunie, astfel că, spre sfârșitul acestei săptămâni vremea va fi mai caldă decât în mod caracteristic datei și ulterior se va mai răci doar ușor. Maximele vor fi în medie de la 12 spre 20 de grade, iar minimele între 4 și 12 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta pe arii mai extinse îndeosebi între 28 mai și 1 iunie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page