Retete

RETETA | Somon în sos de unt și usturoi

Ingrediente:

4 bucăți file de somon
2 linguri ulei
6 căței de usturoi, tăiați mărunt
1 ceapă feliată
150 roșii deshidratate
400 g smântână degresată  sau lapte
80 ml vin alb, opțional
sare
piper
500 g spanac
50 g parmezan ras
1 linguriță amidon de porumb amestecat cu 1 lingură apă, opțional
1 lingură pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Condimentezi bucățile de pește cu sare și piper, după gust. Le rumenești într-o tigaie, la foc mediu, în puțin ulei, în jur de 5 minute, pe fiecare parte. Scoți pe o farfurie. Topești untul în tigaie și călești usturoiul, până se înmoaie. Adaugi ceapa și vinul. Amesteci 1 minut.

Combini cu roșiile deshidratate, smântâna și ții pe foc să clocotească ușor. Sărezi și piperezi, după gust. Pui spanacul în tigaie, așepti să se înmoaie, apoi încorporezi parmezanul. Lași să se topească și adaugi amidonul de porumb, dacă vrei ca sosul să iasă mai gros. Întorci somonul în tigaie și amesteci bine toate ingredientele. Servești cu pătrunjel.

Sursa https://cafedelites.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page