Politic

Primarul Cosmin Andrei anunță Poliție Anti-Drog și programe de consiliere în școli pentru prevenirea consumului de droguri

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, consideră că prevenirea și combaterea consumului de droguri în rândul elevilor trebuie să fie o prioritate a viitoarei administrații municipale. Edilul susține că, în urma numeroaselor discuții cu părinții care au copii de vârstă școlară, a constatat că există o îngrijorare foarte ridicată față de riscurile la care sunt expuși elevii, în contextul intensificării traficului de droguri la nivel național. Copiii și adolescenții de vârstă școlară reprezintă categoria cea mai vizată de către traficanți și de aceea Primăria trebuie să se implice pentru prevenirea și combaterea drogurilor în rândul elevilor.

Primarul Cosmin Andrei a explicat că programul său va avea două componente majore: una combativă îndreptată împotriva traficanților de droguri și una preventivă și de sprijin pentru elevii care ar putea deveni sau sunt deja victime ale acestui flagel.

Componenta combativă presupune constituirea unor patrule speciale de Poliție Anti-Drog, organizate în cadrul Poliției Locale, care vor supraveghea unitățile de învățământ și zonele adiacente, pentru a descuraja comercializarea substanțelor interzise. De asemenea, Primăria va instala camere de luat vederi, de înaltă rezoluție și cu înregistrare 24/24 ore, în proximitatea școlilor și a altor locuri frecventate de adolescenți. „Scopul este de a le face o viață cât mai grea traficanților, pentru a descuraja cu fermitate și severitate acest tip de activitate”, a spus Cosmin Andrei, care a mai adăugat că va propune un protocol de colaborare între Primărie și celelalte autorități cu competențe în combaterea de droguri.

Componenta preventivă are în vedere desfășurarea un program de consiliere în unitățile de învățământ, prin care specialiștii și chiar foști consumatori care au trecut prin coșmarul dependentului de droguri să le prezinte elevilor cât de grave sunt consecințele acestui flagel și care sunt căile prin care pot evita riscurile. „În cazul copiilor și adolescenților există un grad mult mai scăzut de a conștientizare a consecințelor. De aceea, această categorie de vârstă este cea mai „vânată” de traficanți, întrucât aderența la consumul de droguri e mult mai ridicată decât în cazul adulților. Scopul programului de prevenție este să creștem acest grad de conștientizare a consecințelor teribile ale consumului de droguri, care poate distruge chiar și destinul unor copii educați, de bună calitate”, a explicat primarul.

Programul anti-drog propus de Cosmin Andrei va avea și o componentă de consiliere pentru elevii care sunt consumatori de droguri. „Există și această problemă a celor care au fost deja prinși în capcana drogurilor și care se simt singuri în lupta cu dependența. E foarte important să le oferim o cale de ieșire din acest tunel întunecat al consumatorului de droguri”, a mai spus edilul.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page