Retete

RETETA | Salată de ardei copți

Ingrediente:

4 ardei grasi (2 rosii si 2 galbeni)
1 ceapa rosie mare
150 ml passata
1 catel usturoi
1 lingura suc de lamaie (sau otet)
1/2 legatura patrunjel
1/2 lingurita chili
3 linguri ulei
sare, piper

Portii: 4

Mod de preparare:

Se coc ardeii si se curata de coaja folosind tehnica de aici.Colectati intr-un bol sucul ardeilor. Se toaca ardeii cubulete mici.

  1. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata cat mai marunt pana se inmoaie un pic. Se adauga passata, usturoiul strivit, sucul de lamaie (sau otetul), chili si sare si piper dupa gust. Se fierbe pe foc mic cca 10 minute.
  2. Se adauga ardeii cubulete si sucul lor si se lasa sa fiarba inca 1 minut, amestecand usor.
  3. Dregeti salata de sare si suc de lamaie (otet). Adaugati patrunjelul tocat marunt.
  4. Lasati sa se raceasca la temparatura camerei si serviti cu paine prajita.

Sursa: e-retete.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page