Retete

RETETA | Ruladă cu banane şi căpşuni

Ingrediente (1 ruladă)

Pentru blat
4 linguri făină
4 ouă
4 linguri zahăr
2 linguri apă caldă
1 praf de sare

Pentru cremă
250 ml frişcă lichidă
100 g ciocolată albă
1 plic întăritor frişcă
1 lingură esenţă de vanilie
2 banane
200 g căpşuni

Mod de preparare:

Speli căpşunile, le îndepărtezi codiţa şi le pui la scurs.Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi sarea, apoi torni apa. Amesteci albuşurile cu gălbenuşurile şi, la final, încorporezi făina, în ploaie. Întinzi hârtie de copt într-o tavă de aragaz, torni compoziţia, o nivelezi şi o dai la cuptor până se rumeneşte. Scoţi blatul pe o altă foaie de copt şi-l rulezi cu ajutorul ei.

Baţi frişca împreună cu întăritorul. Topeşti pe baie de aburi ciocolata, o laşi la răcorit şi o torni peste frişcă. Amesteci şi adaugi esenţa de vanilie. Tai cubuleţe căpşunile şi le aşezi peste umplutură. Derulezi aluatul, întinzi crema, descojeşti bananele şi le pui într-un capăt al aluatului. Rulezi şi dai la rece.

foto: profimedia

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page