Sanatate

SANATATE | Schimbările bruște de temperatură, un pericol pentru organism!

Variaţiile de temperatură nu duc la nimic bun, atunci când vine vorba de sănătatea organismului nostru!

În ultimii ani, cele patru anotimpuri cu care eram obișnuiți s-au transformat în două. Iar, zilele calde de primăvară alternează brusc, cu zile friguroase și ploioase, de iarnă… Ce putem spune, noi ne simțim din ce în ce mai iritați, obosiți, pare chiar că ne îmbolnăvim mai repede și mai grav.

Oscilațiile de temperatură, un pericol pentru persoanele depresive

Vremea instabilă poate aduce un dezechilibru psihic pentru persoanele meteosensibile, care vor avea stări emoţionale oscilante, iar în încercarea de a se adapta acestor noi condiţii, se pot confrunta cu stări de indispoziţie şi depresie. În plus, aceştia pot întâmpina probleme de concentrare şi insomnii, întrucât în aceste perioade organismul lor va trece printr-o adevărată provocare în a-şi menţine ritmul de odihnă, capacitatea de concentrare şi se pot simţi chiar slăbiţi, ameţiţi sau irascibili.

Modificarea bruscă de temperatură, poate fi fatală pentru anumite categorii de oameni

Pentru a se adapta la o diferență de temperatura de doar 4 grade, organismul are nevoie de două săptămâni, iar la o diferență de 10 grade, corpul resimte un stres foarte accentuat.
Bătrânii cu probleme cronice de sănătate trebuie să știe că este foarte important să ia câteva măsuri, atunci când apar oscilațiile de temperatură, deoarece cele de la cald la frig, sunt nocive pentru sistemul imunitar și dau peste cap funcționarea organismului.

Copiii, persoanele în vârstă și cardiacii sunt cei mai afectați de trecerea de la cald la rece sau invers. Variațiile bruște de temperatură cresc semnificativ riscul de accident vascular cerebral și de deces.

Ce avem de făcut?

Se pare că tot natura ne sare în ajutor, căci orice este venit din natură, tot acolo se tratează.

Cercetatorii au descoperit că spațiile verzi pot reduce riscurile schimbărilor de temperatură, iar atunci când omul intră în contact direct cu parcurile și vegetația, riscul morții premature, în cazul celor care au suferit de un atac de cord în trecut scade cu aproximativ 2%.

De asemenea, putem trece mai ușor peste diferențele de temperatură, consumând zilnic fructe și legume proaspete sau bând ceaiuri precum cel de tei sau roiniță, recunoscute pentru efectul lor calmant!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page