RETETA | Pulpă de miel la cuptor

Ingrediente:

  • 2 kg pulpa de miel
  • 10-12 cartofi noi mici
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 cana de vin rosu sec
  • 4 rosii medii
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 3 crengute de cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare:
Spala mielul si asaza-l intr-o tava incapatoare. Asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust.
Curata cateii de usturoi si piseaza-i foarte bine. Adauga peste acesta o lingurita de sare si uleiul de masline. Amesteca bine si adauga si vinul. Toarna totul in tava, peste pulpa miel.

Spala bine cartofii noi si asaza-i in tava langa miel. Adauga totul la cuptor timp de o ora, la foc mediu.

Intre timp curata ceapa si usturoiul verde si taie-le bucati de aproximativ doi centimetri lungime. Taie rosiile in jumatati sau in sferturi, dupa preferinte.

Scoate mielul din cuptor si intoarce-l pe partea cealalta. Daca este necesar adauga putina apa. Presara pe langa miel rosiile, ceapa si usturoiul verde si continua sa coci carnea pana se rumeneste la suprafata si este bine patrunsa in interior.

Serveste mielul alaturi de o salata verde si un pahar de vin rosu.

Sursa: retete.acasa.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close