Retete

RETETA | Prăjitură cu piersici și migdale

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de portocale
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 2 lg cacao
  • 50 g fulgi migdale
  • 3 piersici mari
  • zahar farin pentru pudrat
Mod de preparare:

Piersicile se spala bine de puf, una o taiem cubulete, iar celelalte doua se taie felii subtiri.

Intr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine pana obtinem o compozitie cremoasa si albicioasa. Se adauga uleiul si laptele alternativ, cate putin, amestecand bine, iar la final se pune coaja rasa de portocale.

Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt apoi se toarna peste compozitie. Se omogenizeaza bine iar apoi se adauga fulgii de migdale si piersica taiata cubulete. Se amesteca totul si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Feliile de piersici se aseaza deasupra compozitiei. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa sa se coaca timp de 35-40 de minute, pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zaharul farin, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page