Retete

RETETA | Prăjitură cu mere și scorțișoară

Ingrediente:

250 ml ulei

300 g făină

250 g zahăr tos

1 kg mere

1/2 linguriță scorțișoară pisată sau după gust

2 ouă

1/2 lămâie

praf de copt

sare

zahăr pudră

Mod de preparare:

Cureți merele de coajă, le dai pe răzătoarea mare și le pui la rece, acoperite cu 2 linguri de zahăr tos și scorțișoară pisată. Pregătești aluatul: separi gălbenușurile și freci încet cu uleiul pus puțin câte puțin, obținând o maioneză, peste care adaugi zahărul rămas și continui operația. Când amestecul e omogen, razi peste el coajă de lămâie și adaugi praf de copt stins cu zeamă de lămâie. Adaugi făina în ploaie și răstorni aluatul, amestecat bine cu cele 2 albușuri bătute spumă tare, într-o tavă unsă cu unt. Dai tava la cuptorul fierbinte, o ții 10 minute, apoi o scoți afară, pui merele deasupra și continui coacere până se rumenește. Când e gata, o pudrezi cu zahăr pudră.

 

Sursa foto: https://ro.pinterest.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page