RETETA | Prăjitură cu mere și scorțișoară

Ingrediente:

250 ml ulei

300 g făină

250 g zahăr tos

1 kg mere

1/2 linguriță scorțișoară pisată sau după gust

2 ouă

1/2 lămâie

praf de copt

sare

zahăr pudră

Mod de preparare:

Cureți merele de coajă, le dai pe răzătoarea mare și le pui la rece, acoperite cu 2 linguri de zahăr tos și scorțișoară pisată. Pregătești aluatul: separi gălbenușurile și freci încet cu uleiul pus puțin câte puțin, obținând o maioneză, peste care adaugi zahărul rămas și continui operația. Când amestecul e omogen, razi peste el coajă de lămâie și adaugi praf de copt stins cu zeamă de lămâie. Adaugi făina în ploaie și răstorni aluatul, amestecat bine cu cele 2 albușuri bătute spumă tare, într-o tavă unsă cu unt. Dai tava la cuptorul fierbinte, o ții 10 minute, apoi o scoți afară, pui merele deasupra și continui coacere până se rumenește. Când e gata, o pudrezi cu zahăr pudră.

 

Sursa foto: https://ro.pinterest.com

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close