RETETA | Prăjitură cu mere și gutui

Ingrediente:

Blat

  • 150 g biscuiti
  • 125 g unt
  • 2 linguri zahar pudra

Crema

  • 1 kg mere
  • 500 g gutui
  • 200 g zahar
  • 70 g unt
  • 1/2 lamaie
  • scortisoara
  • vanilie
  • 400g crema de branza
  • 200g frisca
  • 1 plicuri gelatina
Mod de preparare:
Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine.

Intr-o tava cu pereti detasabili adaugam biscuiti si cu o lingura presam un strat de grosime uniforma si dam la frigider.

Intr-o cratita adaugam 800 g mere curatate si taiate felii,gutuile curate si taiate bucati,150 g zahar,50 g unt si punem pe foc pana ce incep sa se inmoaie fara sa se zdrobeasca,adaugam scortisoara si mai lasam pe foc 2 min.

Lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam 1 plic de gelatina hidratata in apa rece si dizolvata pe baie de abur,

Amestecam bine si adaugam peste biscuiti,dam la congelator cca 30 min,

Merele ramase se adauga intr-o cratita,impreuna cu zaharul ramas,20 g unt,zeama de lamaie si pe pun pe foc pana ce se inmoaie bine,la final se paseaza cu blenderul pana obtinem un piure,

Mixam frisca impreuna cu crema de branza,adaugam piureul de mere si 1 plic de gelatina hidratata.amestecam bine si turnam peste mere,

Dam la frigider cateva ore dupa care se decoareaza cu sos caramel sau dupa preferinta.

Sursa: bucataras.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close