Retete

RETETA | Prăjitură cu cocos și mascarpone

Ingrediente:

Pt. foi:

  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 1-2 lg smantana

Crema de cocos:

  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 10 lg zahar
  • 180 g nuca de cocos

Crema de mascarpone:

  • 250 g branza mascarpone
  • 50 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 lg frisca lichida
  • 100 ml frisca
  • zeama de lamaie
  • ciocolata rasa pentru ornat

Mod de preparare:

Foile: Intr-un bol se amesteca toate ingredientele uscate apoi se pune untul taiat bucatele si smantana. Se framanta un aluat care se imparte in doua parti egale si se intind 2 foi.

Crema de cocos: Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand, mixand bine pana se dizolva. Se pune nuca de cocos si se amesteca cu o spatula pana la omogenizare.

Se tapeteaza o tava de dimensiunea 25×35 cm cu hartie de copt si se aseaza cu grija prima foaie. Se toarna crema de cocos, se niveleaza apoi se acopera cu mare grija cu cea de a doua foaie. Se da la cuptor la 175 de grade pentru 15 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Crema de mascarpone: Se amesteca mascarpone cu zaharul. Intr-o craticioara se pune ciocolata alba rupta in bucatele impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga cate putin peste mascarpone si se omogenizeaza. Se bate frisca bine apoi se amesteca cu crema de mascarpone. La final se adauga zeama de lamaie dupa gust.

Dupa ce s-a racit prajitura, se intinde deasupra crema de mascarpone si se rade ciocolata. Se da la rece apoi se serveste cu mare pofta.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page