RETETA | Piept de pui glazurat cu miere, muștar și portocale

Ingrediente:

  • 2 bucati piept de pui, dezosat
  • sare
  • ½ lingurita piper negru, macinat
  • 2 linguri coaja rasa de portocala
  • 120 ml zeama proaspat stoarsa de portocala
  • 1 ceapa alba, mica, tocata marunt
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 2 linguri mustar simplu
  • 30g unt (taiat in 4 bucati)

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Spala bine puiul si taie fiecare bucata de piept in doua bucati. Asezoneaza-l cu sare si piper si asaza-l intr-o tava.

Intr-o oala pentru sosuri adauga ceapa, coaja de portocala, sucul de portocala, mierea si ½ lingurita sare. Amesteca bine si adu totul la punctul de fierbere, apoi da focul la mic si lasa sosul sa fiarba timp de 3 minute. Stinge apoi focul si adauga mustarul simplu si mustarul de Dijon.

Toarna sosul peste pui si coace totul timp de 30 de minute sau pana cand puiul este bine facut.

Scoate puiul pe un platou, lasand sosul in tava. Adauga cate o bucatica de unt in sos si amesteca bine pana se topeste si se incorporeaza in compozitie. Continua cu restul de unt, apoi toarna sosul peste pui.

Serveste puiul glazurat cu miere, mustar si portocale alaturi de o garnitura de orez simplu si un pahar de vin alb.

Sursa: retete.acasa.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close