Retete

RETETA | Paste cu avocado

Ingrediente:

sare grunjoasă
450 g paste linguine
1 avocado, fără sâmbure
50 g busuioc proaspăt
80 ml ulei de măsline
¼ cană seminţe de pin, prăjite
25 g parmezan ras, plus pentru servire
1 cană roşii cherry, tăiate jumătăţ

Mod de preparare:

Fierbi pastele linguine într-o oală mare cu apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet. Le scurgi, păstrezi 1 cană din apa în care le-ai fiert şi le pui din nou în oală.

Între timp, într-un robot de bucătărie (cu lame de metal), amesteci avocado, busuiocul, uleiul de măsline, seminţele de pun şi parmezanul. Condimentezi cu sare şi le amesteci până se omogenizează. Dacă vrei o textură mai uşoară, adaugi un strop de ulei.

Torni sosul pesto peste pastele fierte, adaugi jumătate de cană de apă (păstrată de la fierberea pastelor) şi amesteci bine, ca să se combine aromele. Adaugi roşiile şi amesteci. Serveşti cu parmezan, după gust.

Sursa: www.delish.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page