SANATATE | Mănâncă picant ca să ai o inimă sănătoasă

Cercetătorii chinezi vin cu o veste bună pentru fanii gustului picant: mâncărurile în care se adaugă praf de curry sau care sunt consumate împreună cu ardeii iuţi, în special ardei iuţi Cayenne, menţin inima sănătoasă.

După ce au făcut un studiu în acest domeniu, oamenii de ştiinţă au găsit că substanţele din ardeii japaleno, cayenne sau din alte tipuri de ardei iuţi au proprietatea de a proteja inima.

În urma experimentelor, s-a descoperit că acea căldură resimţită în tot corpul după consumul de ardei iute poate reduce tensiunea arterială şi poate scădea nivelul de colesterol „rău“ din sânge.

Cercetătorii chinezi de la Universitatea din Hong Kong susţin că ardeii chili, ardeii japaleno, care sunt consideraţi un condiment „fatal“, şi ardeii iuţi Cayenne au un potenţial extraordinar de a proteja inima de boli.

Afecţiunile cardiace ocupă un loc important în “lista neagră“ a bolilor care provoacă decesul la nivel mondial.

„Experimentele noastre extind şi consolidează nivelul de cunoştinţe pe care le deţinem în ceea ce priveşte substanţele din ardeii iuţi, cum este capsaicina, care lucrează la îmbunătăţirea sănătăţii inimii“, a declarat coordonatorul Zhen-Yu Chen.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close