Retete

RETETA | Musaca de cartofi

Ingrediente:

600g cartofi;
500g carne tocată;
2 cepe sau 1 legătură de ceapă verde;
1 morcov;
1 legătură de pătrunjel;
2 ouă;
4 linguri smântână;
2 roşii;
1 lingură rasă de făină;
ulei, sare, piper, boia.

Mod de preparare:

Într-o tigaie se pune la încins uleiul, după care se adaugă ceapa tăiată cubuleţe şi morcovul dat prin răzătoare. Când sunt rumenite se adaugă carnea tocată şi condimentele, se lasă pe foc 5 minute după care se ia de pe foc. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Într-o tavă unsă cu ulei aşezăm cartofii tăiaţi rondele, deasupra se toarnă compoziţia de carne după care se pune iar un strat de cartofi. Sosul se face din ouă, făină şi smântână după care se toarnă deasupra. Se ornează cu felii de roşii tăiate rondele şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru circa 60 minute la temperatura de 200 grade.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page