Retete

RETETA | Mancare de vinete(de post)

Daca ai la dispozitie doua-trei vinete , pregateste o mancare de vinete. Reteta este una cu putine ingrediente si usor de preparat.

Ingrediente:

  • 1-2 vinete potrivite
  • 1-2 cepe potrivite
  • 3-4 rosii mari
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • condimente (delikat, sare si piper dupa gust)
  • o bucatica de frunza de dafin
  • cateva frunze de patrunjel
  • optional, cateva masline.

Mod de preparare:
Curata ceapa, usturoiul si rosiile de coaja si taiele marunt. Ceapa si rosiile vor fi taiate cubulete, iar usturoiul va fi maruntit sau taiat in cubulete foarte mici. Taie vanata in cuburi. Daca nu iti place gustul de coaja de vanata, o poti curata inainte de a o taia.
Intr-o cratita pune ceapa la calit, pana devine transparenta. Adauga deasupra un varf de sare pentru a nu se arde prea repede. Dupa cateva minute introdu si vanata si las-o sa se prajeasca 1-2 minute, amestecand mereu. Adauga rosiile si cateva linguri de apa, apoi lasa-le sa fiarba la foc mic pana cand vinetele s-au inmuiat bine. Evita sa amesteci des pentru a nu sfarama bucatile de vinete.
Cand mancarea este aproape gata pune si usturoiul maruntit si mai lasa-l sa dea cateva clocote.
Da-o deoparte si pune-i deasupra frunzele de patrunjel.
Se serveste calda, insa este gustoasa si dupa ce s-a racit. Ii poti adauga si putina smantana. O poti servi si pe post de garnitura, langa carne de miel sau berbecut.
Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page