Retete

RETETA | Legume gratinate – de post

INGREDIENTE:

    • 6-7 cartofi
    • 3 morcovi
    • cateva buchetele conopida
    • 3 catei usturoi
    • 30 ml ulei
    • 300-350 ml lapte de soia
    • o lingura si jumatate faina
    • sare
    • piper
    • nucsoara
    • pesmet
    • putina margarina

MOD DE PREPARARE:

Curata legumele.

Pune la fiert, in apa cu sare, cartofii taiati cubulete si morcovii felioare.

Dupa 8 minute de la primul clocot adauga buchetelele de conopida.

Intre timp pune intr-un vas cu fund dublu uleiul amestecat cu faina si caleste-le doua minute. Adauga treptat laptele de soia amestecand cu un tel. Pune inapoi pe foc si amesteca pana se ingroasa. Adauga sare, piper si cateii de usturoi, tocati.

Cand intra furculita usor in legume, opreste focul si scurge apa.

Unge un vas termorezistent cu margarina, aseaza legumele si toarna deasupra sosul.

Rade putina nucsoara, presara o lingura/doua de pesmet si baga vasul la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste usor.

Sursa: www.bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page