Retete

RETETA | Lasagna cu carne de vită

Ingrediente:

1 cutie foi lasagna

linguri ulei

200 g parmezan

 

Pentru sosul bolognese:

1 kg carne de vita tocata

200 g unt

cepe

morcovi

telina

ardei grasi

catei usturoi

300 g sunca

sare, piper dupa gust

200 g suc de rosii

150 g smantana

500 ml apa

Pentru sosul bechamel:

100 g unt

150 g faina

litru si separat 100 ml lapte

sare, piper dupa gust

lingura smantana

Mod de preparare:

Pregatim sosul bolognese astfelintr-o cratita punem 200 g untadaugam ceapa si lasamla calitDupa ce s-au calit putinadaugam morcovul si telina curatatespalate si rase perazatoarea mica. Se pun in continuare la calitadaugam apoi usturoiul, ardeiul, tocat cubulete, amestecam bine si lasam la calit. Adaugam sunca taiata cubulete, amestecam si mai lasam 5 minute. Adaugam carnea tocata si lasam la calit, pana isi schimba culoarea. Lasam pe foc si adaugam si sucul de rosii.Mai lasam pe foc cam jumatate de ora. Cand a scazut zeama , adaugam smantana si mai lasam pe foc 10 minute. Lasam sosul la racit.

 

Facem sosul bechamel astfel:

Intr-o cratita punem la topit untul. Cand s-a topit adaugam faina si amestecam pana se rumeneste faina putinAdaugam laptele si amestecam.  Adaugam o lingura smantana sicondimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam sosul sa se ingroase, amestecand incontinuu.

Intr-o oala punem la fiert in apa fierbinte cu 2 linguri ulei foile de lasagna. Dupa ce s-au fiert le punem in strecuratoare.

Asamblam lasagna

Ungem un vas termorezistent cu unt.  Punem in vas primul strat de foi (cam 6), punem apoi un strat bolognese, apoi un strat de sos bechamel, dupa care presaram parmesan pe intreaga suprafata. Punem apoi al 2-lea strat de foi, sos bolognese, sos bechamel si parmezan. Repetam operatiunea cu el 3-lea strat. repetam operatiunea pana la ultimul strat. Deasupra presaram parmezan. Introducem la cuptor. Lsam sa se rumeneasca. Serviti cu placere.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page