RETETA | Gutui coapte, umplute cu nuci și stafide

Ingrediente:

  • 5 gutui de dimensiuni medii
  • 30g de stafide
  • 130g de miez de nuca, prajit, nesarat
  • 2 linguri de miere
  • o lingura de unt
  • o lingurita rasa de scortisoara
  • un praf de sare
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare:

Pune stafidele la hidratat in putina apa calda, timp de 10 minute.

Spala bine gutuile, apoi taie-le un capac. Cu ajutorul unei lingurite scobeste interiorul acestora si asaza-le intr-un vas de yena.

Scurge stafidele si scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi apa in exces.

Taie nucile in sferturi si asaza-le intr-un castron impreuna cu stafidele. Pune peste acestea mierea, untul topit, sarea, coaja de lamaie, scortisoara si amesteca bine, pana la omogenizare. Cu compozitia rezultata umple gutuile si pune-le apoi capacul.

Acopera vasul si coace gutuile la foc mediu pana se inmoaie.

Serveste gutuile calde, alaturi de o cupa de inghetata sau de o lingura de dulceata. Pentru un aspect placut, le poti pudra cu putin ahar pudra.

Sursa: retete.acasa.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close