RETETA | Cod la tigaie în sos de unt

Ingrediente:

700 g cod (proaspăt sau îngheţat)
6 linguri unt
¼ linguriţă pudră de usturoi
½ linguriţă sare
¼ linguriţă piper
¾ linguriţă boia
câteva felii de lămâie
pătrunjel sau coarinadru proaspăt

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele, mai puţin peştele şi untul. Taie codul în bucăţi mai mici, dacă vrei. Dai fiecare bucată de peşte prin amestecul condimentat.

Încingi 2 linguri de unt într-o tigaie la flacără mai mare. Odată ce s-a topit untul, adaugi codul în tigaie. Laşi pe foc 2 minute. Dai focul mai încet şi întorci peştele pe partea cealaltă, pui deasupra restul de unt şi mai laşi pe foc 3-4 minute. Untul se va topi complet şi peştele se va pătrunde. Nu lăsa prea mult pe foc, se va înmuia foarte rău şi se va împrăştia. Stropeşte cu zeamă de lămâie şi serveşte imediat.

sursa: valentinascorner.com

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close