Retete

RETETA | Cod la tigaie în sos de unt

Ingrediente:

700 g cod (proaspăt sau îngheţat)
6 linguri unt
¼ linguriţă pudră de usturoi
½ linguriţă sare
¼ linguriţă piper
¾ linguriţă boia
câteva felii de lămâie
pătrunjel sau coarinadru proaspăt

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele, mai puţin peştele şi untul. Taie codul în bucăţi mai mici, dacă vrei. Dai fiecare bucată de peşte prin amestecul condimentat.

Încingi 2 linguri de unt într-o tigaie la flacără mai mare. Odată ce s-a topit untul, adaugi codul în tigaie. Laşi pe foc 2 minute. Dai focul mai încet şi întorci peştele pe partea cealaltă, pui deasupra restul de unt şi mai laşi pe foc 3-4 minute. Untul se va topi complet şi peştele se va pătrunde. Nu lăsa prea mult pe foc, se va înmuia foarte rău şi se va împrăştia. Stropeşte cu zeamă de lămâie şi serveşte imediat.

sursa: valentinascorner.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page